Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Magdalena Eriksson säger om Bayern Münchens ambitioner. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Magdalena Eriksson om Bayern Münchens ambitioner: ”Vill vara samma krafthus som på herrsidan”

Uppdaterad
Publicerad

Historiskt har den tyska damfotbollen dominerats av Wolfsburg.

Nu börjar giganten Bayern München utmana – och gå om – på riktigt.

– Det är precis den ambitionen som klubben har haft och varit tydliga med, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Den tyska storklubben FC Bayern München har länge varit dominant inom tysk herrfotboll. Detsamma kunde man tidigare inte säga om damlaget som stått i skuggan av rivalen Wolfsburg.

Nu börjar det vända på riktigt för Bayern München som vunnit tre av de fem senaste säsongerna. Och med åtta matcher kvar toppar man tabellen – en poäng före Wolfsburg.

Damlandslaget i fotboll

Den svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson förklarar att klubben har ett tydligt mål.

– Förr i tiden var det spelare som gick från Bayern till Wolfsburg och man såg det som ett steg upp. Nu är det tvärtom, säger Eriksson.

I klippet högst upp i artikeln utvecklar Magdalena Eriksson sitt svar.

”Vill vara det här krafthuset”

Inför säsongen värvade man stjärnduon Pernille Harder och Magdalena Eriksson från Chelsea. Under vinterfönstret anslöt Linda Sembrant från Juventus och i sommar ansluter en av världens absolut bästa mittfältare, Lena Oberdorf – från Wolfsburg.

– Man vill vara det här krafthuset som man har varit på herrsidan och etablera sig som Tysklands absolut bästa lag. Det har man historiskt sett inte varit, säger Eriksson.

Vad medför lagets nya värvningar för lagets ändamål?

– Det ger ringar på vatten när man får till sig några stora namn. Man lockar till sig mer för att man märker att det är en miljö som lockar stora spelare. Det är kul och inspirerande att vi börjar få till en stark trupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet