Linda Sembrant klar för Bayern München. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Linda Sembrant klar för Bayern München

Uppdaterad
Publicerad

Först var det klart att hon lämnar Juventus ett halvår i förtid.

Nu är Linda Sembrant klar för tyska jätten Bayern München, på ett lån.

– Jag är jäkligt glad och stolt över att vara här, säger hon till SVT Sport.

Bayern München behöver en mittback efter att Magdalena Eriksson skadade sig. Då ersätter den tyska jätten med en annan landslagssvensk – Linda Sembrant.

– Det känns fantastiskt att skriva på för Bayern München. En av dem största klubbarna i Europa med en imponerande historia, säger Sembrant till SVT Sport.

– Jag är jäkligt glad och stolt att vara här. Jag ska så fort som möjligt försöka sätta mig in i hur laget spelar, kliva in direkt och bidra med mina egenskaper och mitt sätt att leda och vara.

Sembrant menar även att Eriksson är en stor anledning till att hon flyttar till Bayern München.

– Jag känner så klart Magdalena Eriksson väldigt bra eftersom vi har spelat ihop i landslaget i många år. Hon berättade om klubben vilket gav mig en bra känsla, säger Sembrant på klubbens hemsida.

Sembrant är alltså klar för ett lån till slutet av säsongen. Efter lånet är över går även hennes kontrakt med Juventus ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.