• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Lindahl fick könsbild skickad till sig

Publicerad

Svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl reagerar starkt på anklagelserna om att svenska landslagsspelare skickat bilder på nakna könsorgan till kvinnliga anställda på Svenska Fotbollförbundet. Hon berättar även själv för SVT Sport att hon fått en könsbild skickat till sig. – Jag har fått en bild från någon som jag inte vet vem det är, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Det var tidigare under det här året som Lindahl fick en bild skickad till sig.

– Jag vet inte varför jag fick det. Jag svarade inte, det var väl någon typ av flirt, och det finns väl alltid en sådan liten risk när man är någon offentlig, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Hedvig Lindahl blir också upprörd över uppgifterna om att svenska landslagsspelare ska ha skickat könsbilder till kvinnliga anställda på förbundet.

– Jag tycker att det är rent ut sagt förjävligt. Jag är överraskad, jag trodde faktiskt inte att sådant händer. Det är inte okej, säger Hedvig Lindahl.

Landslagschefen chockad

Marika Dominski Lyfors, chef på förbundets fotbollsavdelning, har jobbat på förbundet sedan 1989 och är överraskad över uppgifterna som kommit fram.

– Först och främst blir jag chockad och ledsen. Jag tycker bara att det är sorgligt. Jag är överraskad, och har inte hört talas om det tidigare, och har aldrig råkat ut för det själv heller, säger Marika Domanski Lyfors till SVT Sport, och fortsätter:

– Det gäller att man går till botten med det här, det får inte existera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer