Foto: TT

Lindahl fortsätter i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl har bestämt sig.

Hon fortsätter i landslaget.

Den 38-årige veteranmålvakten, som nyligen tog OS-silver med det svenska fotbollslandslaget, bekräftar att hon öppnar för spel i VM-kvalet.

– Jag har precis pratat med (förbundskapten) Peter Gerhardsson och sagt att jag är uttagningsbar för nästa landskamp om han vill ta ut mig, säger Lindahl till P4 Extra.

– Så det är det som är fokus. Och jag har ett år till här i Atlético (Madrid), det är ett mer långsiktigt fokus – att leverera på hög nivå det här året. Sen har jag ingen aning, skriver jag nytt kontrakt här eller någon annanstans? Jag har ingen aning, jag vet inte alls faktiskt, fortsätter hon.

Klart för EM

Veteranen debuterade i landslaget 2002 och har gjort 177 landskamper.

Efter förlusten i OS-finalen mot Kanada tvekade Lindahl om en fortsättning i landslaget men spelen i Tokyo ser alltså inte ut att bli det sista framträdandet i den svenska landslagströjan för målvakten. Åtminstone inte om hon själv får bestämma.

Sverige är klart för nästa års fotbolls-EM som spelas i England. 2023 spelas VM i Australien och Nya Zeeland.

Nästa match för Sverige är i VM-kvalet borta mot Slovakien den 17 september.

KLIPP: Mimmi Larsson hyllar Seger (21 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.