Hedvig Lindahl. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Lindahl mot nytt målvaktsrekord

Uppdaterad
Publicerad

När EM-kvalet i fotboll inleds imorgon kan Sveriges förstamålvakt Hedvig Lindahl bli ensam svensk rekordhållare. Inför avspark i Moldavien har Lindahl 112 landskamper på meritlistan. Lika många som Elisabeth Leidinge.

– Det är ju helt enormt att när jag spelar nästa match så blir jag den målvakt som har spelat mest i Sverige, säger Lindahl till SVT Sport.

Chelsea-keepern, som gjorde landslagsdebut för 13 år sen, när hon höll nollan i Sveriges segermatch 5-0 borta mot just England, vill inte ta ut något i förskott men är mycket stolt över att nu ha möjligheten att slå rekordet.

Damlandslaget i fotboll

Nästa landskamp blir alltså Hedvig Lindahls 113:e. Lägg därtill alla bänkmatcher, ja då har hon representerat blå-gult uppemot 300 gånger! Och suget efter mer finns fortfarande.

 – Jag spelar så länge kroppen håller och jag tycker det är roligt. Får se till att jag sätter ett rekord som är ointagligt, säger Lindahl med ett stort leende.

Lindahl har också förlängt med sitt klubblag Chelsea. Den 32-åriga fotbollsstjärnan, som kom till London-klubben i december i fjol, har skrivit på för två år till i Chelsea.

– Det känns väldigt roligt, jag trivs bra i klubben, säger hon till Aftonbladet.

Flest landskamper har mittfältaren Therese Sjögran gjort med 214.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet