Hedvig Lindahl. Foto: Bildbyrån

Lindahl vinnare i ligadebuten – höll nollan

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl fick förtroendet mellan stolparna när hennes nya klubb Wolfsburg inledde ligaspelet mot SC Sand. Den svenska landslagsmålvakten hade en bra dag på jobbet och höll nollan när Wolfsburg vann med 1-0.

Lindahl som hunnit med att stå två träningsmatcher under försäsongen har fortfarande inte släppt in ett mål i sin nya klubb. Men det var hennes kollega i det andra målet som fick slita mest för sin lön. Manon Klett i Sandmålet storspelade och är den stora anledningen till att Wolfsburg bara gjorde ett mål. Pernille Harder satte det från straffpunkten i den 48:e minuten.

Hedvig Lindahl hade en tung vår i Chelsea och anslöt till den tyska storklubben efter att ha storspelat under sommarens VM. I Wolfsburg finns också Fridolina Rolfö som är fotskadad och saknades under söndagen.

FLYERALARM Frauen-Bundesliga

VfL Wolfsburg

1 - 0

SC Sand

AOK Stadion, Wolfsburg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.