Guldbollenvinnaren Victor Nilsson Lindelöf var tydligt plågad av ljumsksmärtor när Manchester United spelade 0-0 mot Crystal Palace. Foto: Bildbyrån

Lindelöf spelade med smärtor när United kryssade

Uppdaterad
Publicerad

Oroväckande bilder kablades ut på Guldbollen-vinnaren Victor Nilsson Lindelöf när Manchester United spelade 0-0 hemma mot Crystal Palace. Mittbacken var ordentligt plågad i slutminuterna och tog vid upprepade tillfällen sig åt ljumsken.

Senaste veckorna har Victor Nilsson Lindelöf hunnit med att vinna Guldbollen för första gången och vinna gruppen i Nations League med Blågult.

I dag var han tillbaka i Manchester Uniteds mittlås, tillsammans med Chris Smalling.

Hemmamötet på Old Trafford mot Crystal Palace slutade 0-0 efter en ganska blek insats från United.

Tog löpduellen

Som om inte poängtappet gav tränaren José Mourinho tillräckliga bryderier, spelade den 24-årige svensken med skadekänningar i slutminuterna.

Mest talande var när han tvingades till en löpduell mot två motståndare och vann bollen för att sedan ta sig för sin högra ljumske, samtidigt som han grinade illa och såg plågad ut.

Nu återstod förvisso bara minuter av matchen, men om Mourinho hade velat byta sin mittbacksklippa hade det inte gått. Portugisen hade nämligen sedan tidigare förbrukat alla sina byten.

När väl slutvisslan ljöd på Old Trafford sökte tränaren direkt upp Lindelöf för att få en första rapport.

Hur illa ställt det är med den svenska landslagsstjärnan är i dagsläget oklart.

– Om Lindelöf är skadad? Jag tror det. Jag har alltid sagt att den här tiden på året är en tid för skador. Blir det inte skador under landslagsuppehållet, kommer spelarna tillbaka till klubbarna och blir skadade. Han spelade för landslaget mot Ryssland förra veckan, säger Mourinho till Manchester Evening News.

Premier League

Manchester United logo

Manchester United

0 - 0

Crystal Palace logo

Crystal Palace

Old Trafford, Manchester
Publik: 74516
Domare: Lee Mason

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.