Victor Nilsson Lindelöfs förlorade nickduell mot Jannik Vestergaard blev dyrköpt. Foto: Hannah McKay/Reuters/Bildbyrån

Lindelöf förlorade nickduell – då blev det poängtapp

Manchester United fortsätter att ha problem i Premier League-fotbollen. 1–1 mot Southampton betydde tredje raka matchen utan seger.

Victor Nilsson Lindelöf hamnade i rampljuset – på fel sätt – när han förlorade nickduellen som föranledde Southamptons kvittering.

Det började däremot bra för Manchester United. Nyförvärvet Daniel James gav bortalaget ledningen på vackert manér. Den walesiske landslagsmannen avancerade fram och sköt en projektil rakt upp i krysset för 1–0 i den tionde minuten.

Ledningen stod sig efter de första 45 minuterna – men inte mycket längre än så.

Lindelöf förlorade nickduell

Efter att en dryg kvart hade gått av andra halvlek letade sig en höjdboll in i Manchester Uniteds straffområde. Victor Nilsson Lindelöf försökte nicka bort bollen men bakom honom stormade långe Jannik Vestergaard fram. Dansken nådde högre än den svenske landslagsmannen, vann duellen och nickade in 1–1 för Southampton.

– Det är inte så att han är osynlig där, den där stora killen. Vi borde hanterat det bättre, säger Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer till klubbens hemsida.

United skulle dock få en bra möjlighet att kvittera när Southamptons vänsterback Kevin Danso visades ut i den 77:e minuten. Lägen uppstod därefter men hemmalaget höll ut.

Två poäng på tre matcher

1–1 blev slutresultatet och därmed fortsätter Manchester Uniteds tunga säsongsinledning. Efter den inledande 4–0-segern mot Chelsea har laget endast tagit två poäng på de tre senaste matcherna.

– Vi var inte tillräckligt effektiva. Men vi närmar oss det, säger Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer till BT Sport.