Anthony Elanga hyllas av Victor Lindelöf Foto: Bildbyrån

Lindelöf om Elanga: ”Han har en väldigt ljus framtid”

Uppdaterad
Publicerad

Anthony Elanga fick chansen från start i Manchester Uniteds match mot Aston Villa i lördags. 19-åringen stod för en bra insats i matchen och nu hyllar lagkamraten Victor Lindelöf den unga talangen.

– Om han fortsätter som han gör nu, så tror jag han har en stor framtid framför sig. Det handlar om att vara ödmjuk och fortsätta jobba hårt, säger Lindelöf i en intervju på Manchester Uniteds hemsida.

När Cristiano Ronaldo saknades fick Anthony Elanga chansen från start före stjärnor som Jadon Sancho och Jesse Lingard när Manchester United mötte Aston Villa i Premier League. Det var den 19-årige svenskens första Premier League-start för säsongen. Elanga skrev för några veckor sedan på ett nytt kontrakt med den engelska storklubben som sträcker sig över 2026.

I en intervju med Manchester Uniteds hemsida hyllar Victor Lindelöf sin svenska lagkamrat.

– Självklart pratar jag mycket med honom. Han är en stor talang som kommer hit varje dag och vill verkligen bli bättre. Han jobbar väldigt, väldigt hårt och jag är glad för hans skull, säger Lindelöf.

Matchen mot Aston Villa var Elangas fjärde framträdande i Premier League den här säsongen och 19-åringen får fler och fler chanser i storklubben.

– Om han fortsätter som han gör nu, så tror jag han har en stor framtid framför sig. Det handlar om att vara ödmjuk och fortsätta jobba hårt, säger Lindelöf.

I mars spelar Sverige playoff till VM i Qatar i december. Allt fler börjar tycka att Elanga förtjänar en plats i Sverige. Lindelöf är lagkapten i det svenska landslaget och tror Elanga har en chans att komma med i framtiden.

– Om man spelar i United och är en ung svensk så blir det självklart mycket snack.  Han är en stor talang. Om han fortsätter att göra det som han gör just nu så har han en väldigt ljus framtid. Det är bra att ha honom i klubben och jag försöker hjälpa honom så mycket jag kan, säger Lindelöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.