AIK tog en viktig trepoängare borta mot Östersund. Foto: Bildbyrån

Lindqvist frälste AIK – med fel fot

AIK var illa ute borta mot Östersund.

I den 89:e minuten klev dock vänsterbacken Rasmus Lindkvist fram och satte 2–1. Heradi Rashidi hann även med att göra 3–1 mot ett decimerat ÖFK.

Det såg länge ut att kunna bli ett jobbigt poängtapp för AIK borta mot Östersunds FK. När klockan tickade upp mot 90 minuter stod det fortfarande 1–1 och gästerna verkade tappa i toppstriden mot Djurgården och Malmö.

Med en minut kvar av ordinarie tid tog inhoppande Rasmus Lindkvist sats i offensivt straffområde och lyckades få till en öppning i och sätta bollen i bortre krysset med högerfoten. Hans första mål för säsongen.

På tilläggstid hann även den andra wingbacken, Heradi Rashidi, med att göra 3-1.

Ett tappert krigande Östersund tog sig tillbaka in i matchen efter Anton Saletros ledningsmål i den 47:e minuten. Blair Turgott kvitterade innan ÖFK:s Erik Haugan drog på sig sitt andra gula kort med en knapp kvart kvar.

ÖFK är fortsatt fem poäng före Falkenberg på kvalplats som har en match mindre spelad.