Janni Arnth lämnar Linköping för Arsenal. Foto: TT

Linköpings lagkapten lämnar för Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Samuelsson återförenas med en Linköpingskompis – mittbacken och lagkaptenen Janni Arnth lämnar den svenska klubben för spel hos engelska ligaledarna Arsenal.

– Att få komma till en stor internationell klubb är en möjlighet jag vill ta, säger Janni Arnth till klubbens hemsida.

Linköpings lagkapten Janni Arnth lämnar för spel i den engelska storklubben Arsenal. Där återförenas hon med Jessica Samuelsson.

Arnth var en stor bidragande orsak till att Linköping vann SM-guld både ifjol och 2016.

– Vilken fantastisk tid och många minnen jag fått i Linköping och med Linköping FC. Jag har på resan vunnit två SM-guld, två Cup-guld, spelat Champions League flera omgångar och har med stor stolthet fått leda laget som kapten, säger Janni Arnth till klubbens hemsida. Att få komma till en stor internationell klubb är en möjlighet jag vill ta.

Tråkigt för oss – roligt för spelaren

För Linköping är det ett stort avbräck. Danskan har spelat 71 matcher för Linköping och 88 landskamper för Danmark.

– Som med alla internationella övergångar så är det väldigt tråkigt för oss som lag, men väldigt roligt för spelaren och även för oss som förening, säger tränare Olof Unogård. Det vittnar återigen om att vi har en verksamhet av högsta internationella mått med mycket skickliga spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.