Emma Holmgren kommer närmast från Hammarby. Foto: Bildbyrån

Linköping dumpar målvakt – och värvar ny

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings FC stuvar om på målvaktssidan. Stephanie Labbé lämnar klubben samtidigt som Emma Holmgren värvas.
– Jag ser henne som en av Sveriges bästa målvakter. säger LFC-tränaren Olof Unogård.

Den 21-åriga Emma Holmgren kommer närmast från Hammarby. Då klubben åkte ur damallsvenskan i år var Holmgren fri att lämna, och i Linköping förenas hon än en gång med tränaren Olof Unogård.

– Det här blir tredje gången och i tredje föreningen jag jobbar ihop med Emma Holmgren, vilket naturligtvis inte är en slump. Jag ser henne som en av Sveriges bästa målvakter och det är nog en tidsfråga innan hon gör sig hemmastadd i A-landslaget, säger Unogård till LFC:s hemsida.

Carlén tillbaka efter VM

Emma Holmgren själv om flytten:

– Det känns riktigt motiverande och roligt att börja spela i LFC. Jag har fått en positiv bild av klubben och ledarstaben. Nu ser jag fram emot att få träffa laget och starta säsongen 2019, säger hon.

Samtidigt meddelar Linköping att den kanadensiska landslagsmålvakten Stephanie Labbé, 32, tvingas lämna, trots att hennes kontrakt gällde även över nästa år.

Linköping har nu en målvaktstrio bestående av Emma Holmgren, Matilda Haglund och Hilda Carlén, som väntar barn och som klubben hoppas är uttagningsbar efter sommarens VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer