Kosovare Asllani och Linköping missar europaspel nästa säsong Foto: Bildbyrån

Linköpings andra raka förlust – missar Europaspel

Uppdaterad
Publicerad

Regerande svenska mästaren Linköping missar spel i Champions League nästa säsong. Laget föll hemma med 1-0 mot Eskilstuna. Med två omgångar kvar av Damallsvenskan kan Linköping inte längre nå andraplatsen i tabellen och därmed en plats ut i Europa.

Innan dagens match mot Eskilstuna fanns det fortfarande en teoretisk chans för Linköping att nå andraplatsen i tabellen. Men efter ännu en förlust så står det nu klart att matematiken inte går ihop för Linköpings del.

Efter en mållös första halvlek var det gästerna som hade den första heta chansen i andra. Felicia Karlsson fick till ett bra avslut i en snabb omställning men prickade stolpen. Bara en minut senare fick dock gästerna en ny chans på en hörna och Ngozi Okobi fick stå helt ren när hon nickade in matchens enda mål.

PSG nästa för Linköping

Linköping hade nog önskat en bättre uppladdning inför sin nästa uppgift: åttondelsfinal i Champions League hemma mot Paris Saint-Germain. Med två raka förluster i ligaspelet och ett par spelare på skadelistan väntar nu alltså en riktigt tuff uppgift för LFC på onsdag.

Damallsvenskan

Linköpings FC logo

Linköpings FC

0 - 1

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

Linköping Arena, Linköping
Publik: 746
Domare: Pernilla Larsson

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.