Foto: Bildbyrån

Linköping förstärker – värvar försvarare

Uppdaterad
Publicerad

Linköping FC förstärker truppen inför kommande säsong.

Försvararen Nellie Karlsson, 26, är klar för spel i klubben.

– Jag tror att det kommer vara en bra miljö för mig att kunna ta nästa kliv i min utveckling, säger hon i ett pressmeddelande.

Nellie Karlsson har tillbringat de fem senaste säsongerna i Växjö, som i år föll ur damallsvenskan. Dessförinnan representerade hon Kristianstads DFF. Hennes nya kontrakt med Linköping är två år långt.

– Med Nellie får vi in vänsterfotad back som kan spela både mittback och ytterback. Hon ger oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel med sitt passningsspel som bästa egenskap men även defensiva egenskaper med bra positions- och huvudspel, säger chefstränare Andrée Jeglertz.

Karlsson har även en historik som anfallare. Mellan 2015-2016 spelade hon på den positionen, då i KDFF.

– Jag har från första början fått ett väldigt proffsigt intryck av Linköping som klubb och jag gillar LFCs sätt att spela fotboll. Jag tror att det kommer vara en bra miljö för mig att kunna ta nästa kliv i min utveckling, säger Karlsson.

26-åringen har gjort fem landskamper för det svenska U23-landslaget.

MER DAMALLSVENSKAN: Amanda Edgren skickade Kristianstad till Europa (6 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.