Stina Blackstenius avgjorde mot Göteborg. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Linköping vann efter Blackstenius mål

Linköping besegrade Göteborg med 1-0. Stina Blackstenius avgjorde med matchens enda mål.

Linköping tog andra raka segern sedan omstarten. Efter att ha krossat Malmölaget Limhamn/Bunkeflo med 4-0 på bortaplan senast, vann de toppmötet mot Göteborg med 1-0. Efter en mållös första halvlek avgjorde Stina Blackstenius matchen i den 70:e minuten.

Linköping vann bollen på egen planhalva och Mimmi Larsson kunde slå en genomskärare till Blackstenius som fri med Jennifer Falk i Göteborgsmålet kunde placera in bollen fram till 1-0.

– Varje match är extremt viktig när det är så tajt. Skönt att vinna mot ett av topplagen också. Det går åt rätt håll och vi växer som lag hela tiden. Nu kontrollerade vi matchen under långa stunder, säger hemvändade Nilla Fischer till Corren.

Segern gör att Linköping kliver förbi Göteborg i tabellen, och är ny tvåa i den haltande tabellen.