Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Cathinka Tandberg om att behöva hjälp från rivalen Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Linköping hoppas på hjälp från Norrköping kampen om SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

På lördag avslutas damallsvenskan. Linköping är en poäng bakom Hammarby och Häcken och måste få hjälp för att nå SM-guldet.

– Vi i Östergötland får samarbeta, säger Linköpings norska landslagsspelare Cathinka Tandberg om att behöva ta hjälp från Norrköping.

Det är raffinerat inför den sista omgången: Linköping-Kristianstad, Norrköping-Hammarby och Häcken-Piteå.

1) Hammarby 58-16 (+42) 56 poäng

2) Häcken 49-10 (+39) 56 poäng

3) Linköping 73-27 (+46) 55 poäng

Om Linköping ska nå guldet får inte Hammarby eller Häcken vinna, samtidigt som Linköping måste slå Kristianstad. I ett extremfall kan ett kryss räcka för Linköping som har bäst målskillnad av topplagen efter 15-1 senast mot IFK Kalmar.

– Vi i Östergötland får samarbeta den här gången och så får vi hoppas att det går vägen, säger skytteligaledaren Cathinka Tandberg till SVT Sport.

Dubbelt Linköping i skytteligatoppen

Hon delar ledningen i skytteligan med lagkamraten Cornelia Kapocs – på 19 mål.

Nu måste rivalen IFK Norrköping fyra mil bort göra sitt och ta poäng av Hammarby.

Ni lägger rivaliteten åt sidan?

– Ja, just nu men den kommer tillbaka, ler Tandberg som sagt att hon hatar IFK Norrköping men nu tillfälligt fått gräva ner stridsyxan.

Med sin spetskompetens är Tandberg och Kapocs intressanta för andra klubbar. Och Linköping är inställt på att ta rejält betalt om det skulle bli aktuellt.

– Tidigare har vi varit nöjda med en liten peng. I framtiden så tror jag att det kommer att innebära mycket större pengar, säger tränaren Anders Jacobson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.