Lina Hurtig stod för Linköpings enda mål i Prag. Foto: Bildbyrån

Linköping kryssade mot Sparta Prag

Uppdaterad
Publicerad

Linköping fixade kryss borta mot Sparta Prag.

Det ger ett bra utgångsläge för svenska mästarna inför returen hemma om en vecka.

– Det var väldigt viktigt att få ett resultat här, och vi har med oss ett bortamål. På hemmaplan ska vi rulla ut dem, säger Kosovare Asslani till Corren.

Linköping hade en tungrodd start i åttondelsfinalspelet av Champions League. Efter en pigg inledning i Prag var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Den tjeckiska serietvåan vann boll på mitten och var kvicka i omställningarna.

Drömmål för Storm

Ledningsmålet kom först i den andra halvleken. Andrea Staskova sprngs ner av Maja Kildemos strax utaför straffområdet.

Frisparken förvaltade Kylie Stom med bravur när hon stenhårt placerade bollen bakom Cajsa Andersson i LFC-målet.

Kortvarig glädje

Glädjen i Sparta Prag-lägret var dock kortvarig. Landslagsspelaren Lina Hurtig fixade en kvittering i den 54:e matchminunuten efter en precis boll signerad Nicoline Sörenesen från högerkanten. Ett ledningsmål som ökade Linköpings energi i ösregnet.

Marija Banusic hade sedan ett par heta lägen. Bland annat ett stenhårt skott från nära håll. Men en handparad från Sparta Prag-målvakten Megan Dorsey satte stopp för landslagsstjärnans målproduktion.

Matchen slutade 1-1 Med ett gjort bortamål är det fördel Linköping i returen som spelas om en vecka.

– Det var tufft i dag, men vi stod upp bra och vet att vi kommer att rulla ut dem när de kommer till vår hemmaplan. Jag tror inte att de kommer att orka eller hinna med om vi får fart på bollen, säger Asllani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.