Linköping starkast i mötet med Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger var tillbaka i Rosengårds startelva efter skadan – men det räckte inte i det damallsvenska toppmötet. Gästande Linköping vann med 2-1.

Trots stort bollinnehav i den första halvleken var det gästande mästarlaget Linköping som skapade de hetaste målchanserna på Malmö IP.

Det var också Linköping som, genom 20-åriga Filippa Angeldal, spräckte nollan i matchens 44:e minut. Efter viss kalabalik i straffområdet fick Angeldal på en träff som via en Rosengårdsback styrdes in bakom en chanslös Zecira Musovic i hemmalagets mål. Angeldals första mål i Linköpings tröja.

Rosengård hade sedan två superchanser att kvittera precis innan halvtidsvilan, men Landakas friläge och Anja Mittags frispark i stolpen var bara nära.

Linköping hade också via Natasha Dowie flera lägen att göra fler mål i den första halvleken.

Mittag utjämnade

I matchens 58:e minut kunde hemmalaget kvittera genom en djupledslöpande Anja Mittag. Mittag rundade Matilda Haglund i Linköpingskassen och satte säkert 1-1. Mittags sjätte mål för säsongen.

I matchens 87:e minut kunde Linköping återta ledningen genom Natasha Dowie som tog sig runt på kanten och lite turligt hittade nätmaskorna. 2-1.

– Otroligt skön seger, jag kände att vi var förtjänt av den. Vi har haft några matcher där vi har spelat bra fotboll, men förlorat en del poäng som vi inte skulle ha gjort. I dag tar vi tre välförtjäna och efterlängtade poäng. Vi är nöjda över insatsen, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Seger tvingades kliva av

Det räckte för tre poäng och Linköping klättrar nu rejält i tabellen. Rosengård är kvar på andra plats.

Landslagsstjärnan Caroline Seger var tillbaka från start i hemmalaget men tvingades kliva av redan efter 45 minuter.

– Det kändes helt okej, jag har varit borta i nästan fem veckor. Det är klart att det är skönt att få 45 minuter i benen. Förhoppningsvis kan jag ge mer i veckan i matchen mot Hammarby, säger Caroline Seger till SVT Sport.    

Damallsvenskan

FC Rosengård logo

FC Rosengård

1 - 2

Linköpings FC logo

Linköpings FC

Malmö IP, Malmö
Publik: 937
Domare: Pernilla Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.