Blackstenius frälste Linköping efter Asllanis straffmiss

Uppdaterad
Publicerad

Linköping vann mot Djurgården med 3-2 på ett soligt Stockholms stadion. Det kan man tacka Stina Blackstenius för. Hon klev fram och iklädde sig matchvinnarrollen när det stod och vägde.

– Det är otroligt skönt att få med oss tre poäng, det fungerade inte riktigt i dag. Vi behöver förbättra mycket som vi får jobba på i veckan, summerar Blackstenius lagets insats för SVT Sport.

Ett par minuter efter att Kosovare Asllani bränt en svagt slagen straff gav Blackstenius Linköping ledningen och avgjorde matchen. Hon tog sig fram på en fri yta till vänster, avancerade in och placerade bollen för 3-2 bakom straffräddaren Gudbjörg Gunnarsdottir. Då återstod 20 minuter av matchen.

– Bollen skulle bara in och jag hade lite tur på vägen, kul att göra mål, säger Blackstenius.

I slutminuterna var Djurgården nära att kvittera men Emma Holmgren offrade sig i målet och räddade, blev utslagen ett par minuter.

– Det är jättetråkigt att vi tappade poäng. Vi har ju matchen till stora delar. Vi släpper in alldeles för enkla mål, säger Djurgårdens Mia Jalkerud efter den andra raka inledande förlusten.

Schough bakom Djurgårdens kvittering

I början av andra halvlek avlossade Olivia Schough, som var väldigt pigg, ett tungt skott från distans. Linköpings målvakt Emma Holmgren räddade bollen nere vid vänstra stolpen. På returen slog Mia Jalkerud in bollen för 2-2 och då var Djurgården på gång.

Redan i den tredje minuten förde Stina Blackstenius upp bollen och spelade ut bollen på vänstersidan. Lina Hurtig drog till direkt med vänstern och såg bollen gå i mål via den högra stolpen.

Djurgården kvitterade genom nyförvärvet Olivia Schough som utnyttjade slarv i gästernas försvar. Glädjen blev dock kortvarig då Linköping direkt efter avspark gick upp och gjorde 2-1 genom Mimmi Larsson.

OBOS Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

2 - 3

Linköpings FC logo

Linköpings FC

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 1140
Domare: Linn Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.