Michelle de Jongh. Foto: Bildbyrån

Linköping värvar från den spanska högstaligan

Uppdaterad
Publicerad

Linköping FC värvar från den spanska högstadivisionen.

Michelle de Jongh har skrivit på ett 2,5-årskontrakt.

– Hennes spetskompetenser kommer göra vårt lag ännu variationsrikare i vårt anfallsspel som redan i dag är bra, säger LFC:s tränare Andrée Jeglertz i ett pressmeddelande.

Michelle de Jongh kommer närmast från Madrid CFF som slutade på en 13:e plats i den spanska högstaligan förra säsongen.

– Det känns riktigt kul att skriva på för Linköping. Jag gillar deras sätt att spela fotboll och hur de hela tiden hittar nya vägar för att utvecklas. Jag hoppas kunna ta del av den nya miljön och bli utmanad till att bli en bättre fotbollsspelare, säger de Jongh i ett pressmeddelande. 

Sammanlagt blev det åtta matcher och ett mål i Madridtröjan för den tidigare Vittsjö-spelaren.

– Michelle är en spelare med många offensiva egenskaper runt och i motståndarens straffområde. Hennes spetskompetenser kommer göra vårt lag ännu variationsrikare i vårt anfallsspel som redan i dag är bra. Vi får även en spelare som väljer oss för sin fortsatta utveckling samt tror på vår framtid. Detta är en tydlig signal till oss och övriga Sverige att vi har något bra på gång i Linköping och Michelle vill gärna vara med på den resan, säger LFC:s tränare Andrée Jeglertz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.