Foto: Bildbyrån

Linköping värvar stormålvakt

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings FC värvar ny målvakt. Stjärnmålvakten Stephanie Labbé ansluter till klubben som ersättare för mammalediga Hilda Carlén.

Tidigare i dag blev det klart att Linköpings FC kommer att tränas av Olof Unogård framöver.

Nu kommer nästa Linköpingsnyhet. Klubben har gjort klart med stjärnmålvakten Stephanie Labbé. Labbé ansluter till klubben i slutet av juli. Kanadensiskan kommer att ersätta Hilda Carlén som är mammaledig.

– Jag är stolt över att vara med i LFC och att ta med min erfarenhet och ledarskap till truppen, säger Stephanie Labbé i ett uttalande på klubbens Facebook-sida.

Fick inte spela för herrlaget

31-årige Labbé har gjort 98 matcher i Damallsvenskan där hon tidigare har spelat i Piteå och KIF Örebro.

Tidigare under säsongen blev hon uppmärksammad när hon inte fick spela för herrlaget Calgary Foothills FC, i nordamerikanska division 2.

– Jag började min professionella karriär i Sverige för 9 år sedan, och jag är så glad att komma tillbaka till ett land som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta.

Labbé har ett OS-brons och 51-landskamper för Kanada på meritlistan.

Samtidigt som Labbé presenterades meddelade även klubben att jättetalangen och anfallaren Nicoline Sörensen lämnar klubben. Orsaken är att Nicoline vill återvända hem till Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.