Felicia Saving har fått sitt genombrott i Eskilstuna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Linköping värvar talang från Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Linköping har värvat den 20-åriga talangen Felicia Saving från Eskilstuna United. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt över två säsonger.

– Klubben har stora ambitioner och spelar en väldigt bra och kreativ fotbol, säger Saving i ett pressmeddelande.

Felicia Saving, 20, imponerade stort under säsongen på Eskilstunas mittfält. Hon har även spelat i U23-landslaget. Nu tar hon nästa steg i karriären då hon går till Linköping som slutade trea i damallsvenskan den gångna säsongen.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Linköping och ser verkligen fram emot kommande säsonger. Klubben har stora ambitioner och spelar en väldigt bra och kreativ fotboll som jag tror kommer passa mina egenskaper, säger Saving.

Tränaren Andrée Jeglertz är nöjd över värvningen.

– Det ska bli spännande att följa hennes utveckling i vår miljö med våra spelare samt se på vilket sätt hon kan bidra till lagets fortsatta utveckling.

Som trea i damallsvenskan är Linköping kvalificerat för Champions League-spel kommande säsong.

Felicia Saving har tidigare spelat i elitettan för Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.