IFK Kalmar har av oklar anledning tömt kassorna hos alla sina barn- och ungdomslag. Foto: TT Nyhetsbyrån

IFK Kalmar har tömt ungdomslagens kassor

Publicerad

Damallsvenska IFK Kalmar har av oklar anledning tömt kassorna hos alla sina barn- och ungdomslag.

Men den ekonomiskt pressade fotbollsklubben lovar att pengarna ska vara åter senast till våren, rapporterar P4 Kalmar.

Exakt vad som har hänt är inte fastslaget. Men en förälder som P4 Kalmar pratat med berättar att IFK Kalmars klubbledning på ett möte bekräftat uppgifterna om att pengarna är borta hos samtliga barn- och ungdomslag.

Klubbens ordförande Håkan Brynielsson går inte in mer i detalj på varför det skett.

– Det fanns ett problem i den bemärkelsen att lagkassorna hade blandats med föreningens övriga ekonomi, säger Håkan Brynielsson till P4 Kalmar.

Ansträngd ekonomi

IFK Kalmar säkrade det damallsvenska kontraktet med en omgång kvar att spela. Men ekonomin är rejält ansträngd. Kommunen har dock sagt sig vara beredd att hjälpa klubben.

– Jag har nog alltid sagt, som politiker som företräder kultur och fritid, att jag till varje pris nästan skulle se till att en förening inte går i konkurs, sade Maia Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till P4 Kalmar förra veckan.

Håkan Brynielsson lovar att de drabbade barn- och ungdomslagen ska få sina pengar tillbaka, då klubben väntas få mer pengar av kommunen efter årsskiftet. Senast om några månader ska ordningen vara återställd, intygar IFK Kalmars ordförande.

– Vi fattade ett beslut i styrelsen som innebär att alla lagkassor ska betalas ut, och vi sade också att innan mars månads utgång ska alla pengarna vara återbetalda, säger Brynielsson.

MER FOTBOLL: IFK Kalmar pustar ut efter säkrad plats i damallsvenskan (31 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
IFK Kalmars mittfältare Jess Ayres och Fanny Nillson tillsammans med tränaren David Roufpanah. – Först efter slutsignalen kunde jag äntligen pusta ut, säger den mycket glada mittfältaren Fanny Nillson. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer