Eskilstuna rikserar elitlicensen. Foto: Bildbyrån

Skattepengar ska rädda Eskilstuna United

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna United har ekonomiska problem och har löpt risk att inte klara elitlicensen och därmed tappa sin plats i damallsvenskan. Nu  kan klubben räddas i sista sekund av Eskilstuna kommun via deras kommunföretag, som nu ger 200 000 kr till United.

”Vi anser att det är viktigt ur Eskilstunas synpunkt att de ska finnas kvar”, säger Lars Andersson (S), ordförande i Eskilstuna kommunföretag till Eskilstuna-Kuriren.

Eskilstuna kommunföretag har beslutat att skjuta till 200 000 kronor utöver de 900 000 kronor, som Eskilstuna United redan fått i sponsring.

– Vi stöttar Eskilstuna United samt de andra elitklubbarna varje år och skriver treårsavtal med dem. Nu var United illa ute och då kunde vi välja på att antingen säga ”stopp och belägg” eller att vi försöker stötta dem, säger Lars Andersson (S) till tidningen.

Men än är inte elitlicensen i hamn. Klubben hade ett möte med licensnämnden i måndags.

– De tycker att det är bra att vi hämtat in de här pengarna, men ger ingen vink åt var det lutar. Men vi är hoppfulla, även om vi i viss mån är i händerna på någon annan, säger Pär Eriksson,  vice ordförande i Eskilstuna United, till tidningen.

Ett beslut från licensnämnden väntas komma i nästa vecka.

– Slänger de ut oss, så slänger de ut en förening som är i ekonomisk balans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.