Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Lionel Messi efter avancemanget: ”Det är känslosamt”

Uppdaterad
Publicerad

Argentina är i VM-final. Mycket tack vare Lionel Messi som nu har chansen att vinna det efterlängtade VM-guldet.

– Det vi har upplevt under hela VM har varit fantastiskt. Nu går vi för den sista matchen, vilket var målet, säger Messi.

Semifinalen mot Kroatien kunde inte bli mycket bättre för Argentina och Lionel Messi.

Superstjärnan gjorde mål, spelade fram lagkamraterna och stod också för en soloprestation utöver det vanliga. Han blev också Argentinas främste VM-målskytt, med sina elva fullträffar. Det var en lycklig Messi som mötte pressen efter matchen.

– Det är känslosamt att se allt, folket och familjen. Det vi har upplevt under hela VM har varit fantastiskt. Nu går vi för den sista matchen, vilket var målet, säger han.

Messi gick även upp på 25 spelade VM-matcher. Tangerat rekord med tysken Lothar Matthäus.

– Jag njuter av allt och det vi har varit med om. Vi tror på den här gruppen. Det är galet, nu ska vi spela en VM-final. Vi ska njuta av allt.

35-åringen passade på att hylla familjen efter avancemanget.

– Jag tänker på familjen, de är det allra viktigaste för mig. De har alltid varit med mig, i tuffa tider och i bra. Jag ska njuta med de och alla i Argentina.

I final ställs Argentina mot vinnaren mellan Marocko och Frankrike.

KLIPP: Höjdpunkter från Argentina-Kroatien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.