Lisa Dahlkvist lägger fotbollskorna på hyllan. Foto: Bildbyrån

Lisa Dahlkvist avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Det har spekulerats ett tag. Men nu står det klart att Lisa Dahlkvist lägger fotbollskorna på hyllan.

Det meddelar 35-åringen på Instagram.

– Jag drömde om att vinna titlar, bli proffs och att få spela i landslaget, drömmarna slog in och det är så häftigt, skriver hon.

Redan när det var klart att Umeå IK åkte ur damallsvenskan för andra gången på tre år – hintade Lisa Dahlkvist om att matchen kan ha varit hennes sista match i karriären. Och så blev det också.

För nu väljer 35-åringen att lägga fotbollskorna på hyllan. Det meddelar hon på Instagram.

– Jag har bestämt mig för att avsluta min fotbollskarriär. Så här i avslutet minns jag mest alla fina minnen och de mindre bra som lärdomar. Jag är så otroligt stolt och glad över vad jag fått varit med om.

Den 35-årige stjärnan har en mäktig meritlista med 134 landskamper för damlandslaget och en karriär som innehållit fyra SM-guld (tre med Umeå IK och ett med Tyresö FF) och spel i Paris Saint-Germain. Men Dahlkvists karriär i landslaget fick ett abrupt slut 2017. När Peter Gehardsson tog över som förbundskapten efter Pia Sundhage fanns Lisa Dahlkvist inte längre med i truppen. 35-åringen lämnade Kif Örebro 2017 för Eskilstuna och sedan 2020 har hon spelat i Umeå.

Lisa, med moderklubb Adolfsbergs IK i Örebro, kom till Umeå första gången redan 2006.

– Tävlingen är slut. Jag har älskat att vinna men hatat ännu mer att förlora. Det är det som drivit mig sen ja var liten. Gubben på läktaren, det är JAG! Ni som vet, ni vet, skriver Dahlkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.