Mané kunde enkelt sätta 1-1 mot Arsenal. Foto: Bildbyrån

Liverpool besegrade Arsenal – trots stor försvarsmiss

Först fick Arsenal en gåva när de gjorde 1-0. Men sedan tog Liverpool över toppmötet rejält, och hade redan tio minuter senare lyckats tagit ledningen med 2-1 – en ledning de behöll matchen ut och vann med 3-1.

Alexandre Lacazette stod offside med flera meter mitt i straffområdet. Då kom en felträff från Andrew Robertson i Liverpoolförsvaret till Lacazette som trots en halvdan träff lyckades ställa Alisson i målet och sätta 1-0 till Arsenal.

Liverpool skulle efter det rycka upp sig rejält. Tre minuter senare kom kvitteringen när Mohamed Salah sköt och Mané i öppet mål dunkat in bollen. Och sex minuter senare var det dags igen. Efter ett långt inlägg från högerkanten av Trent Alexander-Arnold blev Andrew Robertson, som olyckligt låg bakom 1-0, väldigt ren några meter från mål och kunde utan problem revanschera sig med att sätta 2-1.

Efter 2-1 var det Liverpool som förde spelet matchen ut, och gav inte Arsenal mer än några ströchanser. Till slut skulle Liverpool vinna med 3-1 efter att Diogo Jota bröstat ned bollen på linjen till straffområdet och snyggt avslutat stolpe in i 88:e minuten.