Ringo Starr blev lycklig av Liverpools ligaseger. Foto: TT

Liverpool hyllas av ex-Beatles-medlemmen Ringo Starr

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool tog sin första ligatitel på 30 år.

Och hyllningarna strömmar in.

”Grattis Liverpool, ni är nummer 1” skriver förre Beatles-trummisen Ringo Starr.

Glädjen var stor på många håll när det stod klart att Liverpool är mästare i England. Hyllningarna till laget strömmade in under sena torsdagen och tidiga fredagen.

En av de som ville gratulera laget är Liverpoolsonen och förre Beatles-trummisen Ringo Starr:

”Grattis Liverpool, ni är nummer 1. Jag skickar över fred och kärlek” skriver han på Twitter.

Flera före detta spelare ville också stämma in i hyllningskören.

”Låt festen börja”

”Grattis till en otrolig prestation från ett fantastiskt lag med toppspelare, ledda av en tränare och ett tränarteam i världsklass, och FSG (klubbens ägare Fenway Sports Group) måste också få ett omnämnande. Och sist men allra viktigast till fansen som har väntat i 30 år. Låt festen börja.” skriver förre Liverpoolspelaren Steven Gerrard på Instagram.

Fernando Torres som spelade i Liverpool 2007 till 2011 hyllar mästarna på Twitter

”En ofattbar trupp, fantastisk tränare och stab, men framförallt uppriktigt grattis till varenda Liverpoolsupporter. Ni har väntat så länge och till slut är den åtråvärda pokalen er. Mycket välförtjänt. YNWA.” (You'll Never Walk Alone).

”Det handlar inte bara om den här säsongen. De har varit helt fantastiska. Det här är ett speciellt lag, de ger allt.” sade förre Liverpoolspelaren och tränaren Graeme Souness till Sky Sports.

”Ingen spelare börjar bli gammal”

”De har så många bra spelare och ingen av dem börjar bli gammal, de är unga spelare som kommer att bli bättre och jag tror verkligen att de kommer att dominera – och inte bara i England utan även i europeisk fotboll.” sade förre Liverpoolanfallaren Peter Crouch till The Times.

Även motståndarna hyllar

Manchester City är de som kom närmast Liverpool denna säsong, även om det inte var så nära. Just nu ligger Liverpool 23 poäng före, med sju matcher kvar att spela. Citys tränare Pep Guardiola var ännu en som hyllade klubben.

”Grattis till Liverpool för den här fantastiska säsongen. De är väl värda vinsten, de har gjort en fantastisk säsong.” sade han till Sky Sports.

Förra Manchester United-spelaren Rio Ferdinand gratulerade också mästarlaget.

”Grattis Liverpool, Premier League-mästare. 28 segrar på 31 matcher, jag har inget annat än hyllningar till er. Verkligen välförtjänt. Orubblig vilja. Speciellt efter att ni förlorade förra året när vi var så bra. Mentalt starkt!”, skrev han på Twitter.

KLIPP: Här färgar supportarna Liverpool rött – firar ligatiteln (26 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.