Liverpool tog ledningen efter ett självmål. Foto: Matthew Childs / BILDBYRÅN

Liverpool slog ut Arsenal – efter dråpligt självmål

Länge var det på väg mot ett omspel.

Men i den 80:e minuten gjorde Jakub Kiwior självmål.

Liverpool är vidare i FA-cupen efter att ha besegrat Arsenal med 2-0.

Det har varit lite av Arsenals problem den här säsongen. De äger stora delar av en fotbollsmatch – men gör inte mål.

Så var det även under söndagen där Liverpool väntade i FA-cupen. Londonklubben kom våg efter våg, vann bollen högt och sköt – men utan resultat.

Efter den mållösa första halvleken spelade Liverpool upp sig och skapade ett par heta chanser, men utan att kunna spräcka nollan.

Fram till den 80:e minuten. För via ett frispark styrde Jakub Kiwior olyckligt bollen i eget mål.

Arsenal forcerade för en kvittering, men i stället för 1–1 kom 2–0. Luis Díaz punkterade stormötet när han pangade dit bollen i nättaket och säkrade Liverpools avancemang.

– Vi hade chanser att göra mål tidigare men gjorde det i sista stund, och det är okej och vi är glada. Vi vet alla att det i cuper inte handlar om att vara det bästa laget, utan om att vinna matchen. Och i andra halvlek har vi många bra sekvenser och förtjänar att ta oss vidare, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.