Liverpool stormar mot guldet

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool vann mot Southampton med 4-0 och tog ännu ett kliv närmare guldet. Laget leder ligan på 73 poäng – 22 poäng före tvåan Manchester City.

Liverpool har 24 vinster på 25 matcher och bara tappat poäng i 1-1-matchen mot Manchester United.

Om både Liverpool och Man City vinner sina återstående matcher kan Liverpool säkra guldet den 4 april när man möter just City i Manchester. Ligan avslutas den 17 maj.

Med tanke på Liverpools hysteriska form, tagit 100 av de 102 senaste poängen i ligan, är det mer troligt att ligaguldet kan firas någon gång i mars, alltså nästa månad.

– Det var en stor ansträngning efter en besvärlig match, speciellt i första halvlek. De har ett starkt lag och visade att de är i bra form. Vi startade andra halvlek bra och gick vidare från det. Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger kaptenen Jordan Henderson till Sky Sport.

Southampton hade fyra raka bortavinster

Southampton, som spelat starkt på slutet med fyra raka bortavinster, klarade av att stå emot en halvlek men sedan blev övermakten för stor. På slutet var det stora hål i Saintsförsvaret och Mohamed Salah tog sig fram och satte avslutande 3-0 och 4-0.

Vid 3-0 rann Salah igenom och chippade elegant in bollen över målvakten Alex McCarthy som försökte skära av vinkeln. Vid 4-0 samspelade Salah med Roberto Firmino och fick tillbaka bollen, satte målet efter lite trassel inne i boxen.

Hela Anfield var då ett enda stort party och Liverpoolsångerna ekade på arenan. Det var en stämning som kändes i området. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.