Liverpool besegrade nykomlingen Norwich med 3-0. Foto: Bildbyrån

Liverpool vann med van Dijk i startelvan

Det blev dubbel lycka för Liverpool i Premier League-premiären.

3-0-seger borta mot Norwich och mittbackskuggen Virgil van Dijk tillbaka i startelvan.

Även tippade toppkonkurrenten Chelsea tog en planenlig seger, 3-0 mot Crystal Palace.

Virgil van Dijk skadade korsbandet i oktober, opererades och har inte spelat en tävlingsmatch sedan dess. Men i lagets ligapremiär borta mot Norwich fanns han med från start.

Den nederländske mittbacken fick dock slita en del inledningsvis.

Norwich imponerade och satte en hel del press mot Liverpools försvar – men det var Liverpool som skulle få första ordet sagt. I 26:e minuten högg Diogo Jota i straffområdet och sköt in Liverpools första mål för säsongen.

Jota byttes ut i 61:a minuten till förmån för Roberto Firmino. Och det dröjde inte länge förrän han hade hittat rätt. Mohamed Salah spelade in till Firmino som enkelt kunde skjuta in 2-0 – efter att endast ha varit på planen i fyra minuter.

Liverpool vann till slut med 3-0 efter att Mohamed Salah fastställt slutresultatet.

Chelsea imponerade

Arsenalikonen Patrick Vieira fick en jobbig start på tränarkarriären i Premier League. Hans Crystal Palace ställdes också mot tuffast möjliga motstånd: Chelsea på bortaplan.

Marcos Alonso gav hemmalaget ledningen på ett vackert frisparksmål efter en knapp halvtimme. Innan halvtidsvilan kunde amerikanen Christian Pulisic utöka till 2-0 när han var först framme på en retur från målvakten Vicente Guita.

Den egne produkten Trevor Chalobah fick chansen från start och tackade för förtroendet genom att trycka dit 3-0 på ett distansskott.

– Vi gjorde det väldigt bra i dag. Men det här är bara starten och vi måste bygga vidare på det, säger Chelseas tränare Thomas Tuchel enligt AFP.

Sema startade

På annat håll fick Ken Sema chansen i startelvan när Watford mötte Aston Villa på hemmaplan – och det blev succé direkt för nykomlingen som vann med 3-2. Svensken gjorde dock inga mål. I stället fixade hans offensiva kollegor Emmanuel Dennis, Ismaila Sarr och inbytte Cucho Hernández segern med varsin fullträff.

Rafael Benítez gjorde sin första match på tränarbänken för Everton och fick en fin start på säsongen. Hans lag låg under med 0–1 efter första halvlek efter att försvarsslarv gett Southamptons nyförvärv Adam Armstrong ett friläge. Men Everton kom tillbaka, gjorde tre mål i andra halvlek och gick av planen med en 3–1-seger i premiäromgången.

Brighton tog också tre poäng efter att ha vänt ett 0-1-underläge till seger 2-1 borta mot Burnley.

Dessutom blev Jamie Vardy hjälte med matchens enda mål när Leicester besegrade Wolverhampton med 1-0 på hemmaplan.

Klipp: Se Bruno Fernandes hattrick i rivalmötet med Leeds