Adrian blev stor hjälte för Liverpool i supercupfinalen. Foto: Bildbyrån

Liverpools målvaktskris – cup­hjälten skadad av supporter under firande

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool kan få ställa tredjemålvakten i mål i lördagens ligamatch mot Southampton.

Efter förstemålvakten Alissons skada kan nu även andremålvakten Adrian missa matchen sedan han skadats av en supporter under firandet av supercupsegern mot Chelsea.

Redan i ligapremiären tvingades Liverpools förstemålvakt utgå med skada och han väntas missa flera veckors spel. Inför helgens möte med Southampton har nu målvaktskrisen förvärrats.

Andremålvakten Adrian blev först stor hjälte när han räddade den avgörande straffen mot Chelsea i onsdagens supercupfinal, sedan blev han skadad av en supporter under firandet.

– När vi alla var tillsammans (och firade) hoppade en supporter in på planen, blev jagad av säkerhetspersonal och halkade och sparkade till hans (Adrians) vrist, säger Klopp enligt Sky Sports.

– I går var den svullen men i dag är det mycket bättre. Vi får vänta och se, säger tysken apropå om Adrian är tillgänglig mot Southampton i morgon.

Om Adrian inte kommer till spel får antingen 35-årige Andy Lonergan eller 20-årige Caoimhin Kelleher ställa sig mellan stolparna. Ingen av dem har gjort någon tävlingsmatch för klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.