Landslagsmålvakten Livia Peng lämnar BK Häcken Foto: Bildbyrån

Livia Peng lämnar BK Häcken för Werder Bremen

Uppdaterad
Publicerad

Schweiz VM-målvakt Livia Peng lämnar BK Häcken.

21-åringen har skrivit på för tyska Werder Bremen.

– Jag vill tacka klubben, all personal och laget för en oförglömlig upplevelse, säger hon.

På fredag inleder Schweiz sitt VM-äventyr mot Filippinerna, med Livia Peng i truppen. Målvakten har under säsongen varit utlånad till spanska Levante, då hon inte lyckats ta förstaplatsen från Jennifer Falk i BK Häcken.

Nu är det klart att det inte blir någon återkomst i damallsvenskan. Istället har Peng skrivit på för Werder Bremen, som kom åtta i fjolårssäsongens Frauen-Bundesliga.

– Livia är en ung och väldigt talangfull målvakt som behöver speltid. Vi ser henne som en framtida målvakt hos oss men tajmingen för henne har tyvärr inte varit rätt, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit till BK Häckens hemsida.

”Hittat vänner för livet”

Peng menar att tiden i Sverige varit en oförglömlig upplevelse, trots minimal speltid.

– Det var första gången för mig i ett lag utomlands och jag har utvecklats som spelare. Jag har hittat vänner för livet och jag är tacksam för min tid i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.