Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var en dramatisk MLS-final i USA. Foto: TT Nyhetsbyrån

Los Angeles FC vann galen MLS-final på straffar mot Philadelphia Union

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles FC vann i natt sin första MLS-titel.

De gjorde det efter en galet händelserik final mot Philadelphia Union.

Matchen innehöll bland annat en förlängning, en otäck målvaktsskada och ett straffavgörande.

– Det var en berg- och dalbana, säger tränaren Stee Cherundolo.

Nattens MLS-final var en match som få av åskådarna på Banc of California Stadium lär glömma.

Efter att Philadelphia-backen Jack Elliott i den 85:e minuten kvitterat gick matchen till förlängning.

Målvakten bars ut på bår

Och den förlängningen blev av den mer dramatiska sorten. I den andra förlängningskvartens elfte minut blev nämligen LA:s kanadensiske landslagsmålvakt Maxime Crépeau utvisad efter att han rusat ut och kapat den frispelade Philadelphia-anfallaren Cory Burke utanför straffområdet.

Men Crépeau blev inte bara utvisad – han blev även utburen på bår med ett ben som såg ut att vara brutet – vilket lär göra att han missar det stundande världsmästerskapet i Qatar.

– Jag är fullkomligt förkrossad för hans skull, säger John McCarthy, som fick hoppa in istället, enligt Los Angeles Times.

Bale tog matchen till straffar

Bara åtta minuter senare, i den fjärde tilläggsminuten, fick McCarthy (som bara spelat en enda match tidigare i år) plocka ut bollen från mål, då Jack Elliott satte sitt andra mål för dagen och såg ut att ta titeln till Philadelphia.

Men två minuter senare nickade LA:s Gareth Bale in kvitteringen – efter att ha nått högre än just Ellitt i en luftduell.

”Som en Halloween-film”

Och på den efterföljande straffläggningen räddade nyinbytte McCarthy två straffar, och Los Angeles FC kunde fira klubbens första MLS-titel.

– Det var som en Halloween-film, och sedan avslutade vi med en Hollywood-film, säger LA-anfallaren Carlos Vela, som 2017 var förste spelare att skriva på för den då nystartade klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.