Lugnande Asllani-beskedet. Foto: Bildbyrån

Lugnande besked för lindade Asllani

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani fick en smäll i går på foten i matchen mot USA. Efteråt tvingades foten lindas. Men några problem till matchen mot Kanada på måndag ska det inte vara.
– Jag räknar med att alla är tillgängliga på måndag, säger landslaget läkare Houman Ebrahimi till SVT Sport.

Flera spelare i det svenska laget dras med småskador, Caroline Seger, Madelen Janogy sedan tidigare och Kosovare Asllani, Olivia Schough och Fridolina Rolfö efter matchen mot USA.

Men det är som det brukar under ett tätt matchande i ett mästerskap och dagen efter matchen mot USA gav landslagsläkaren Houman Ebrahimi lugnanade besked. Han räknar med att alla är tillgängliga.

– Hon har fått en smäll, igår var en tuff match där de får smällar lite här och där. Vi har inte hunnit utvärdera det mer men inget är fel – hon har fått en smäll på foten – Vi börjar kliniskt på plats sen utvärderar vi, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi om Asllani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer