Lustig om tyska uttåget: ”Karma är skönt ibland”

Uppdaterad
Publicerad

Trots den snöpliga förlusten mot Tyskland är Sverige vidare till åttondelsfinal.

För tyskarna tog det dock stopp redan i gruppspelet efter 0-2 mot Sydkorea.

– Karma är skönt ibland, säger Mikael Lustig till SVT Sport.

Sverige hade 1-1 mot Tyskland i den andra gruppspelsmatchen men i den absolut sista minuten frälste Toni Kroos tyskarna med sitt 2-1-mål på frispark. Efteråt utbröt kaotiska scener när tyska ledare klappade händerna mot den svenska bänken.

Men segern över Sverige hjälpte föga för Tyskland som föll med 0-2 i dag mot Sydkorea och därmed är utslaget ur VM. För svensk del blev det gruppseger efter 3-0 mot Mexiko.

– Rättvist, det var mycket snack från deras sida efter vår match och det var många som svingade. Karma är skönt ibland, säger Mikael Lustig till SVT Sport.

Den svenske högerbacken hyllar laget efter segermatchen och det säkrade avancemanget.

– Vi gör en fantastisk match redan från start. Vi går ut i andra och får snabbt 1-0 och sen rullar det på. Jag är oerhört stolt över att få spela för Sverige och med det här laget.

”Vi kontrollerade matchen”

Trots 0-0 i paus och flera missade lägen höll svenskarna huvudet kallt.

– Vi fortsatte med det vi ska och börjar inte tokspringa eller jaga. Vi veta att vi får våra chanser och sen gör ju ”Ludde” 1-0 snabbt, säger Lustig.

Även Victor Nilsson Lindelöf, som inledde mästerskapet med feber, är stolt över laget.

– Just nu är jag bara glad och nöjd och stolt över det här laget och vad vi har presterat, säger han och fortsätter:

– Vi vet att vi är starka mentalt och vi tror mycket på oss själva och det har vi alltid gjort. Vi visste att spelar vi bara vårt spel och gör det vi ska så vinner vi matchen.

Mittbacken tycker att den svenska segern var helt rättvis.

– Vi kontrollerar matchen, de har någon chans i första och sen i slutet av matchen men annars har vi kontroll. När vi vinner bollen hittar vi ytor, det är en perfekt utförd match, säger Nilsson Lindelöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.