Lutons Tom Lockyer kollapsade i Premier League-mötet. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Lutons Tom Lockyer kollapsade på plan mot Bournemouth

Uppdaterad
Publicerad

Under Lutons Premier League-match kollapsade kaptenen Tom Lockyer.

Han fick läkarvård på plan och matchen avbröts.

”Vår medicinska personal har bekräftat att han fick hjärtstopp på planen”, skriver klubben i ett uttalande på sociala medier.

Det var obehagliga scener som utspelade sig i mötet mellan Bournemouth och Luton. Efter en timme spelad föll Tom Lockyer ihop vid mittcirkeln.

Snabbt tillkallades medicinsk personal och matchen avbröts.

Vaken och talbar

Snart kunde han bäras av plan till publikens applåder. Lockyer var snart därefter vaken och talbar, och har förts till sjukhus, meddelade Luton. Det följdes av besked att matchen inte skulle återupptas.

”Spelare från båda lag var inte i skick att fortsätta matchen efter att ha sett deras älskade lagkamrat och vän tas av plan på det sättet”, skriver Luton på sociala medier.

Kollapsade i våras

I våras när Luton spelade play off till Premier League kollapsade Lockyer under matchens gång. Då konstaterades han lida av förmaksflimmer, och genomgick senare en operation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.