Ada Hegerberg. Foto: Bildbyrån

Hegerberg blir världens bäst betalda kvinnliga spelare

Uppdaterad
Publicerad

Den norska fotbollsspelaren Ada Hegerberg har förlängt sitt kontrakt med Champions League-mästaren Lyon. Det nya kontraktet sträcker sig till 2021 och gör Hegerberg till den bäst betalda kvinnliga spelaren i världen.

– Ada ville ha det bästa och det är vad hon fick, säger Alan Naigeon, Ada Hegerbergs agent till NRK och fortsätter:

–Hon har redan slagit många rekord och nu tar hon ett nytt. Jag är stolt över henne och över att få jobba med henne, hon är något alldeles unikt, säger han.

Hegerbergs nya treårskontrakt kommer att göra henne till världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare. Hon kommer att få en högre lön än både hennes tidigare lagkamrat Alex Morgan och Marta som blivit utnämnd som världens bästa fotbollsspelare fem gånger. Morgan ska ha fått runt 250 000–300 000 norska kronor i månaden när hon spelade i Lyon. Marta har haft en årslön på över tre miljoner norska kronor. Enligt källor till NRK ligger 22-åringens kontrakt på en ”helt annan nivå”.

”Lyon är det bästa laget jag kan spela för”

Hegerberg själv är nöjd med förlängningen och att ha fått så bra förutsättningar.

– Jag är jättenöjd. Jag tycker att det är toppen att få ett så bra kontrakt med ett bra lag, säger hon och fortsätter:

– Lyon är det bästa laget jag kan spela för. Jag har varit här i fyra år, har givit 100 procent för laget och nu får jag tillbaka för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.