”Magiskt lag – kan inte se att Sverige vinner”. Foto: Bildbyrån

”Magiskt lag – kan inte se att Sverige vinner”

Publicerad

Sverige är efter två segrar redan nu klart för åttondelsfinal. Gruppfinalen mot USA blir därför en kamp om gruppsegern. Dessutom blir det den första riktiga värdemätaren för lagen. SVT Sports expert Daniel Nannskog ger inte mycket för Sveriges chanser.
– Det är ett magiskt lag, om man kollar på hur de gått i gruppen ser man att de är en nivå upp, säger SVT Sport-experten Daniel Nannskog.

Daniel Nannskog tonar ner Sveriges chanser inför gruppfinalen mot de regerande världsmästarna USA. Ett lag som har 16-0 i målskillnad efter två spelade matcher.

– En bra prestation är det viktigaste. Att man kan mäta sig med de allra bästa vidare in mot en åttondelsfinal. Jag kan inte riktigt se att Sverige slår USA, säger Daniel Nannskog i SVT:s Morgonstudion.

– Det är ett magiskt lag, om man kollar på hur de gått i gruppen ser man att de är en nivå upp, fortsätter han.

Men att Sverige inte är favoriter kan vara en fördel, menar Nannskog.

Vill se mer från Asllani

– Det har varit lite negativt även om man vunnit två matcher, så Sverige kan kliva in i den här matchen som riktig underdog när man inte har den pressen på sig. Det brukar passa Sverige.

Han vet också vem det är som måste steppa upp för att det ska gå vägen, mot USA – men framförallt under resten av turneringen – Kosovare Asllani.

– Hon har gjort två mål och det är bra, men jag saknar den här briljansen att hitta in till forwards. Hon är en av bovarna till att det sista inte stämmer, jag vill att hon verkligen steppar upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer