Richard Magyar lämnar Hammarby för spel i Tyskland. Foto: TT Nyhetsbyrå

Magyar lämnar Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Den 26-årige försvararen, Richard Magyar, lämnar Hammarby för spel i Tyskland. Han har skrivit på för en annan grönvit klubb, nämligen SpVgg Greuther Fürth.

– Vi ville verkligen behålla Richard, men förstår samtidigt att han ser det här som en stor möjlighet för honom, säger klubbens sportchef, Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.

Det har spekulerats om Magyars framtid en längre tid och nu är det alltså klart.

Malmösonen flyttar till tyska andradivisionen för spel med SpVgg Greuther Fürth som nyligen avslutat säsongen i andradivisionen på en åttondeplats.

– Efter en tuff första period i Hammarby så har Richard gjort en imponerande resa och varit väldigt viktig och stabil för oss den här säsongen. Just på mittbackspositionen har vi Mads Fenger som kommer in i sommar, samtidigt som både Joseph Aidoo och Marcus Degerlund har utvecklats och tagit stora kliv, säger Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.

”Jag vill tacka alla i Bajen”

Magyar själv passar på att tacka klubben för den här tiden.

– Först och främst skulle jag vilja tacka alla i Bajen. Alla som jobbar i föreningen, som är och gör så mycket mer än deras yrkesroll kräver. Som blir nära vänner längs med vägen, säger han.

Rutinerad försvarare ryktas in

Under gårdagens Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby fångade kamerorna 32-årige Markus Holgersson på läktaren. Detta startade direkt rykten kring att han är Magyars ersättare i Bajen. Holgersson tillhör i dag danska Aalborg i Superligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.