Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Halmstads Andreas Johansson motivera varför han kan tänka sig VAR i allsvenskan och Djurgårdens Magnus Eriksson varför han inte vill ha det i allsvenskan. Foto: Bildbyrån/SVT

Majoritet av allsvenska profilerna negativa till VAR i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Nej till VAR i allsvenskan.

Så tycker nästan alla lagkaptener och spelarprofiler.

– Det är mer ett irritationsmoment än att det skulle hjälpa domarna på något sätt, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson.

Däremot har Halmstads Andreas Johansson och Häckens Simon Gustafson argument för VAR – hör motiveringarna i spelaren ovan.

Över 80 procent av klubbarnas spelarrepresentanter på den allsvenska upptaktsträffen vill inte att VAR, videogranskande domare, införs i allsvenskan. Många anser att VAR – som används i de flesta europeiska ligorna och i EM och VM – förstör sporten.

VAR

– Vi skulle ha den billiga varianten som inte funkar i Norge, och då vill inte jag ha det. Däremot vill jag ha goal line technology (mållinjeteknik), säger Sirius lagkapten Daniel Stensson.

Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson har tidigare erfarenhet av VAR, under sin sejour i amerikanska MLS.

– Det fungerade väldigt dåligt, det var mer ett irritationsmoment än att det skulle hjälpa domarna på något sätt. Jag är inte för VAR, säger mittfältaren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Fredrik Reinfeldts svar om VAR-debatten. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VAR

Mer i ämnet