Mak Lind tar över damallsvenska Häcken. Foto: Bildbyrån

Mak Lind ny huvudtränare i BK Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Robert Vilahamn lämnade BK Häcken för att ta över Tottenham.

Nu har Hisingsklubben hittat en ersättare i form av Mak Lind.

– Det känns både spännande och inspirerande, säger Lind i ett pressmeddelande.

Inför VM-uppehållet lämnade Robert Vilahamn BK Häcken, och den damallsvenska serieledaren blev därmed av med sin huvudtränare. Nu har Hisingsklubben gjort klart med 34-årige Mak Lind.

– Jag kommer från herrfotbollen, så det blir lite nytt och det känns både spännande och inspirerande att jobba med damlaget i BK Häcken. Jag ser att man har gjort många bra saker här och man leder serien, vilket gör att det första kortsiktiga målet förstås är att vinna SM-guld, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Sen ska vi göra det bra i Europa även om vi vet att vi får tufft motstånd i kvalet där.

Lind spelade för Häckens herrlag mellan 2009 och 2014. Han kommer senast från FC Trollhättans herrlag (som spelar i ettan södra, det vill säga tredjedivsionen), och han har tidigare varit tränare i Husqvarna och Norrby. Linds kontrakt med Häcken sträcker sig över 2026, och hans första match vid rodret är mot Linköping den 1 september.

ARKIV: Tränaren lämnar Häcken (7 juli):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robert Vilahamn berättar om flytten till Tottenham. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.