Astrit Seljmani under en träning den 6 april. Foto: Bildbyrån

Målkungen: ”Allsvenska klubbarna viktigare än spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

Astrit Seljmani dominerade när Varberg förra året tog klivet upp från superettan. ​Att han nu permitteras tycker han är en fjuttig uppoffring.
– 7,5 procent av din lön är ingenting. I slutändan måste klubbarna finnas kvar, annars har vi inga jobb att gå till, säger Seljmani till SVT Sport. 

Astrit Seljmani var en stor, bidragande faktor till att skrällgänget Varberg i november spelade till sig en allsvensk plats. Han avgjorde mot Mjällby i den sista och avgörande matchen och såg till att Varberg i år gör sin första säsong någonsin i allsvenskan. En säsong som aldrig tycks starta. 

– Direkt efter förra säsongen började man tänka på allsvenskan och under försäsongen har man tänkt att ”nu kommer det, nu kommer det, nu kommer det”. Och så blev det så här, säger Seljmani. 

Han tycker att det är tufft mentalt att börja om försäsongen – men inspireras samtidigt av folk i vardagen som kämpar mot coronaviruset.

– Vi ska vara nöjda att vi får träna här. Tänk alla i sjukvården som kämpar för att rädda folks liv och alla människor som sitter isolerade i lägenheter runt om i världen. Jag är frisk, får betalt för det jag älskar och får spela fotboll. 

Att klubben under de kommande två månaderna permitterar spelare och ledare rycker han mest på axlarna åt. 

– I slutändan måste klubbarna finnas kvar, annars har vi inga jobb. Spelare kommer och går. Alla allsvenska klubbar måste finnas kvar. Annars har vi inga jobb att gå till. Om klubben går i konkurs, vad ska vi göra då? Börja jobba? Det är inte så lätt. 7,5 procent av din lön är ingenting. Det är ett par skor mindre i månaden. Det är inte så svårt att hålla sig ifrån att köpa dyra grejer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer