Trots ineffektivitet – säker Malmöseger till slut

Ett dominant men ineffektivt Malmö var nära att tappa poäng hemma mot Brommapojkarna. Men då klev två rutinerade pjäser fram och gav hemmalaget 3-1.

– Det går inte att underskatta, en väldigt viktig seger, säger Sören Rieks till SVT Sport.

En formstark Markus Rosenberg fortsätter att leverera – i kväll var det han som gjorde Malmös förlösande 2-1-mål i den andra halvleken. Hemmalaget hade dominerat stort innan Rosenberg drog till från distans. Skottet, en bit utanför straffområdet, touchade först en bortaspelare innan det letade sig in i mål.

Rosenberg, som inte spelade från start senast, har nu gjort tre mål på fem matcher.

– Gäller att vara med på inläggen och insticken, helt okej insats, jag är väldigt nöjd med målen, säger Rosenberg till SVT Sport.

”Skönt att få göra första målet”

Målet gav ro i Malmö som i slutet av matchen också gjorde 3-1. Brommapojkarnas kvitteringsjakt öppnade upp för Malmö som fick stora ytor att löpa på. I en sådan omställning skickade man in ett inlägg från höger och en framstörtande Sören Rieks tryckte in matchens sista mål, danskens första mål i MFF-tröjan.

– Skönt att få göra första målet, det har dröjt ett tag, säger han, till SVT Sport.

– Vi skapar många chanser, vi borde ha gjort fler mål, men en bra match.

Kvitterade på straff

När Rosenberg gav Malmö ledningen i den första halvleken var det nog många som trodde att det skulle bli en enkel seger. Men så blev det inte. Trots mängder av chanser och stort bollinnehav hade hemmalaget svårt att få bollen i nät.

Och när sedan en Malmöspelare tog bollen med handen i den 64:e minuten kunde Brommapojkarna kvittera på straff. Kvitteringen hjälpte dock föga för gästerna som står kvar på en seger och tre inspelade poäng.