Toivonen och Christiansen klev av skadade. Foto: Bildbyrån

Stjärnorna utbytta skadade när Elfsborg besegrades

Först Anders Christiansen.

Sedan även Ola Toivonen.

Malmö fick stjärnorna skadade i den första halvleken mot Elfsborg. Veljko Birmancevic avgjorde en match som MFF ändå vann med 2-1.

Malmö har inlett säsongen i allsvenskan bra med fyra segrar på de inledande sju matcherna, endast en av dessa har slutat med noll poäng.

Elfsborg har mer blandat och gett under inledningen med tre segrar och tre förluster på sju matcher, ett kryss.

Lagen möttes i Malmö där skåningarna fick en tuff start på matchen när Anders Christiansen tvingades byta redan efter fyra minuters spel. Den danska stjärnan tog sig mot baksida lår efter en närkamp och tvingades utgå och Erdal Rakip ersatte.

– Jag blev chockad själv. Jag fick hoppa in helt kall och hann inte värma upp, sa Rakip till Discovery plus efteråt.

Toivonen också skadad

Men efter den tunga starten var det Malmö som tog ledningen.

Dansken Jon Knudsen tog hand om ett inkast, nådde in i straffområdet där Anel Ahmedhodzic skarvade bollen i stolpen innan Jo Inge Berget tog hand om returen fram till 1-0.

Precis innan halvtid var nästa skadesmäll ett faktum för MFF. Ola Toivonen skadade sig och återkom inte till spel i den andra halvleken utan ersattes av Adi Nalic.

Kvitterat innan ny ledning

Det var Elfsborg som fick den bästa starten på den andra halvleken. Detta när Per Frick kvitterade till 1-1 när han hittade nätmaskorna för sitt tredje mål den här säsongen.

Malmö skulle dock ta ledningen på nytt. Den 23-åriga serben, Veljko Birmancevic, dämpade snyggt ett inlägg precis utanför straffområdet i den 64:e minuten.

Han avancerade sedan in centralt innan han avslutade mot samma hörn som han kom ifrån. Målvakten chanslös och Birmancevic firade genom att springa ut och krama om tränaren, Jon Dahl Tomasson, vid sidlinjen.

Några fler mål blev det inte utan Malmö är nya serieledare efter segern.

– Det blev tajt i slutet. Vi faller för tidigt och borde fortsatt pressa i stället. Vi borde kört fullt i 90 minuter i stället för 60, sa Erdal Rakip till Discovery plus.