Foto: BILDBYRÅN

MFF-tränaren: Därför vinner vi matcher sent

Uppdaterad
Publicerad

Under guldsäsongen 2017 avgjorde Malmö FF många matcher sent.

Enligt Malmö FF-tränaren Magnus Pehrsson är det en inställningsfråga.

– Det finns bara ett resultat som är intressant för oss, medan kanske vår motståndare är ganska nöjd det oavgjorda resultatet, säger Pehrsson i Morgonstudion.

Malmö vann 20 ligamatcher under 2017 på sin väg mot guldet. Nio av dem avgjordes under matchens sista 15 minuter.

Även Östersund fick smaka på ett sent baklängsmål i Svenska cupens semifinal för två veckor sedan när Arnor Traustason satte det matchavgörande 1-0-målet i den 79:e minuten.

Inför helgens allsvenska premiär är målet ett nytt SM-guld och i Morgonstudion utvecklade Magnus Pehrsson om de sena matchavgörandena.

– Vi vill ständigt förbättra oss och sätter höga krav på det vi vill göra. Det finns bara ett resultat som är intressant. Under förra året och under våren vinner vi ofta matcher ganska sent – om vi inte avgjort tidigt – eftersom det bara finns ett resultat som är intressant för oss, medan kanske vår motståndare är ganska nöjd med det där oavgjorda resultatet när det är en kvart kvar, säger Pehrsson.

Malmö FF kommer att hinna spela sju allsvenska matcher innan det är dags för cupfinal mot Djurgården.

– Det är viktigt att samla kraft för varje ny match. För vår del handlar det om att vinna den här cupfinalen, vinna allsvenskan men sedan också parallellt från sommaren kvalificera oss för Champions Leagues gruppspel. Det gäller att vara på tårna hela tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.