Guillermo Molins och Markus Rosenberg jublar efter 4-0-målet. Foto: TT.

Malmö FF var mästare i 54 minuter

Malmö FF gjorde det man kunde och slog Örebro med 5-0. Under 54 minuter var laget svenska mästare men fick nöja sig med stora silvret.

Tre minuter efter Djurgårdens första insläppta mål i Norrköping tog Malmö FF ledningen med 1-0 i Örebro, detta i den elfte minuten. Rasmus Bengtsson gjorde sitt första mål i allsvenskan. Han klev fram och stötte in bollen från nära håll.

Från den elfte minuten fram till den 65:e när Buya Turay gjorde 2-2, säkrade skytteligasegern med det målet, för Djurgården mot Norrköping var Malmö svenska mästare.

Örebro stack sedan emellan med ett ribbskott efter MFF:s ledningsmål. Det var allt som Örebro åstadkom denna eftermiddag.

Nannskog: ”Kommer att sakna Rosenberg”

Innan kvarten var spelad höll sig Arnor Traustason framme vid höger stolpe och vinklade in 2-0 på Guillermo Molins öppnande passning.

MFF hade mängder med chanser i den första halvleken men fick nöja sig med de två tidiga målen. Målfesten fortsatte i den andra halvleken och Markus Rosenberg gjorde 4-0 och 5-0 och sina första mål på konstgräs sedan augusti 2016 och avslutade sin allsvenska karriär som målskytt.

– Klart man grämer sig lite när det inte ser ut att bli guld men vi gör en fantastisk match, säger 37-årige Rosenberg, som kommer att vara saknad.

– Det var en härlig avslutning för Rosenberg som gjorde två mål. Det är den spelaren jag kommer sakna mest sett sedan jag började följa allsvenskan, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.