Östersunds Ronald Mukiibi jublar efter 1-1-målet. Foto: Bildbyrån

Östersunds tio man fick med sig poäng i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Bottentippade Östersund fick med sig en poäng efter 1-1 borta mot svenska mästaren Malmö FF. Detta trots att man spelade de sista tio minuterna med tio man.

– Vi får försvara mycket men skapar ändå chanser och det är bra med en poäng mot de svenska mästarna, säger ÖFK-målvakten Aly Keita till Discovery+.

ÖFK avslutade matchens sista tio minuter med tio man sedan Frank Ahrin klippt Anders Christiansen två gånger om på tre minuter. De två gula korten gav ett rött. 

Strax efteråt klackskarvade just Christiansen fram bollen till Veljko Birmančević som hade ett helt öppet läge med Aly Keita som fick upp en hand och reflexräddade.

– Jag tänkte bara att de inte skulle få göra mål. Det var viktigt att få med oss en poäng i den svåraste bortamatchen, säger Keita.

Första målet för MFF:s Colak

Malmö skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen en det blev bara en poäng.

– Vi gjorde en väldigt bra match men gjorde bara ett mål. Vi borde gjort fler. Vi visste att Östersund skulle kunna göra ett mål men vi får fortsätta jobba på, säger MFF:s målskytt Antonio Colak som gjorde sitt första mål för de himmelsblå.

Efter en ÖFK-hörna ställde Malmö om snabbt och Christiansen gick in hårt i straffområdet och jobbade loss chansen för Colak som enkelt kunde göra mål.

– Det kändes som om jag sprang 400 meter. När man ser målet vill man springa så fort som möjligt. Jag fick ögonkontakt med ”AC” och fick en fin assist. Det var skönt att starta målgörandet på det sättet, ler Colak för SVT Sport.

ÖFK trodde att de gjort mål när Blair Turgott nätat men det underkändes. Det tog bara 18 sekunder för Malmö att göra 1-0 efter ÖFK:s underkända mål.

MFF nära stänga matchen

Med drygt tio minuter kvar var Sören Rieks ytterst nära att trycka in 2-0 för Malmö men missade bollen med någon dobbs marginal när den smet utanför högra stolpen.

I stället kunde Ronald Mukiibi två minuter senare omarkerad nicka in 1-1 för Östersund på Ahmed Awads vänsterhörna där bollen gick utåt i straffområdet. Mukiibi hade tid att placera bollen med pannan vid sidan av Marko Johansson i MFF-målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.