Foto: BILDBYRÅN

Malmö FF mot Midtjylland i playoff

Uppdaterad
Publicerad

Malmö missade chansen att nå ett avgörande dubbelmöte om en plats i Champions Leagues gruppspel i höst. Men det går att nå framgångar ändå i Europafotbollen.

Midtjylland, med förre Häckenspelaren Joel Andersson i laget, står mellan den regerande svenska mästarklubben och sex gruppspelsmatcher i Europa League i höst. Danskarna gjorde 3–1 hemma på New Saints från Wales och gick vidare med klara 5–1 totalt.

Djurgården, Häcken och AIK försvann i tidigare kvalomgångar och MFF är sista kvarvarande svenska lag i turneringen.

För ett koppel klubbar med svenska spelare väntar också playoff.

Landslagsstjärnan Emil Forsberg spelade från start när Leipzig säkrade spel i den sista kvalomgången via 1–1 (totalt 4–2) borta mot Craiova.

FC Köpenhamn är också vidare (2–1 både borta och hemma) men både Sotiris Papagiannopoulos och Pierre Bengtsson satt matchen ut på bänken mot CSKA Sofia.

Pavel Cibicki och Andreas Linde fanns i Moldes startelva mot Hibernian. Den norska klubben vann med 3–0 och samma siffror sammanlagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.