EL-lottat för Hammarby och Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Hemmamatcher för Malmö FF och Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

I dagens lottning till Europa Leagues första kvalomgång fick Malmö FF hemmamatch mot Cracovia Krakow från Polen, och Hammarby lirar mot ungerska Puskás Akadémia i Stockholm.

Malmö FF möter allstå Cracovia Krakow från Polen. Krakowlaget, grundad 1906, är Polens äldsta fotbollsklubb. Klubben har vunnit den polska ligan fem gånger, senast 1948. Laget är hemmaklubb för Örebros stora spelare Miroslaw Kubisztal och kom femma i ligan förra säsongen.

”Jag är glad att vi spelar på hemmaplan och slipper resa till en plats vi inte känner till så väl. Situationen just nu gör dessutom att resor utomlands kan bli extra besvärliga. Själva laget Cracovia får vi börja att analysera så fort som möjligt och vi ska även undersöka möjligheten att se dem live. De ska spela inhemskt cupspel om en vecka och det blir spännande att se vilket typ av lag de är. Att det bara är en match är speciellt. Det är lite av ett lotteri”, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson till klubbens hemsida.

Europa League

Möter Puskás

Hammarbys motståndare, ungerska Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia, grundades 2005 till minne av legendaren Ferenc Puskas. Hemmaarenan Pancho Arena tar 3 816 sittande. Bästa placeringen var 3:a i ligan i fjol och cupfinal 2018.

De bägge enkelmötena spelas den 27 augusti.

Bägge de svenska lagen var seedade i den här omgången. Om lagen går vidare så förblir Malmö FF seedat även i den andra kvalomgången, medan Hammarby blir oseedade. Lottningen till nästa omgång sker den 31 augusti. Då går cupmästarna IFK Göteborg in i Europa League.

KLIPP: Hammarby slog Djurgården i derbyt

Fakta: Så spelas Europa League

Första kvalomgången: 27 augusti (spelas som enkelmöte).

Andra kvalomgången: 17 september (spelas som enkelmöte).

Tredje kvalomgången: 24 september (spelas som enkelmöte).

Play off-omgången: 1 oktober (spelas som enkelmöte).

Gruppspel: 22 och 29 oktober, 5 och 26 november, 3 och 10 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet